Turneringer i regi Agricola Norge

Kielferga 2024 ble avholdt 15.-16.mars. Rekordmange 24 var med denne gang!

Vinterturneringen 2024 ble avholdt 19.-21. januar. For første gang var Bergen vertsby for en turnering i regi Agricola Norge.

Agricola NM 2023 ble avholdt 4.-5. november.

Agricola Oslo Open 2023 ble avholdt 22.-24. september.

Kielferga 2023 ble dessverre avlyst, derfor ble det turnering på Leangkollen i stedet.

Vinterturneringen 2023, en kombinasjon av Bridge- og Fischer-Agricola, ble avholdt 11.-12. februar.

Det første offisielle norgesmesterskapet i Agricola ble avholdt 22.-23. oktober på Quality Hotel Leangkollen i Asker. Fredag 21.oktober ble foreningen Agricola Norge stiftet.

Agricola på Kielferga 2022 ble avholdt 23.-25. april. Det var 16 deltakere.

Vinterturnering 2022. Pandemi og ny nedstengning ved juletider satte en effektiv stopper for planene om helgeturning 5. og 6. februar 2022. Derfor ble det en ny turnering på nett.

Agricola NM 2021 ble arrangert 12-14. november på Quality Olavsgaard hotell i Skedsmo.

Vårturnering 2021

Seinvinterturnering 2021.

Agricola vinterturnering 2021.

Agricola-NM 2020 ble avholdt på nett pga. Coronasituasjonen.

Agricola Corona Cup 2020, April-May 2020. Online tournament according to the plan described here.

AVLYST: Agricola vårturnering 2020 (tidligere ‘Agricola-turnering på Kielferga’), skulle vært avholdt lørdag 28. og søndag 29. mars men er avlyst på grunn av Corona-situasjonen.  

Agricola Vinterturnering 2020; i Oslo (Botanisk museum på Tøyen), lørdag 25. og søndag 26. januar 2020. Turneringsoppsettet følger reglene som er beskrevet i det generelle turneringsoppsettet (se her), går over 6 spill; tre spill lørdag og tre spill søndag (5 runder tilfeldig bordplassering + finale). dvs. samme turneringsoppsett som i NM 2019. Turneringen er avsluttet, med Bernt Ivar som vinner. Lenke til resultatene finner du her.

Agricola-NM 2019; i Oslo (Botanisk museum på Tøyen), lørdag 16. og søndag 17. november . Turneringsoppsettet følger reglene som er beskrevet i det generelle turneringsoppsettet (se her), går over 6 spill; tre spill lørdag og tre spill søndag (5 runder tilfeldig bordplassering + finale). dvs. samme turneringsoppsett som i 2018.

Agricola Oslo Open 2019; International tournament October 11-13 2019. 

Agricola-endagsturnering i Oslo mandag 22. juli 2019. Standard turneringsoppsett med 3 spill; 2 innledningsspill (tilfeldig med ‘lett seeding’ basert på rankingliste, dvs. slik at alle bordene vil bli satt sammen av spillere med ulik erfaring og nivå) og ett finalespill der spillerne som er plassert som 1-4 etter 2 spill spiller om plassene 1-4, etc. Se for øvrig de generelle turneringsreglene som er beskrevet her.

Agricola på Arcon 2019 (21-23. juni), Kongshavn skole i Oslo.  Turneringsformatet er åpent, det vil si at det ble arrangert 4 innledningsrunder og en finale. Alle spill skulle bli spillt på bord med 4 spillere, men med svært varierende antall spillere med i hver runde, ble det gjort tilpasninger slik at alle fikk spille (i runde 1 ble de 6 påmeldte fordelt på 2 bord med 3 spiller poå hvert bord).  Resultatene i de to beste rundene talte. Spillerne ble fordelt tilfeldig på bordene i hver innledningsrunde og tildelt turneringspoeng 10-6-3-1 for 1-2-3-4. plass (poengene deles ved plasseringslikhet). Det ble spilt med EIKWmFr decks alle innledningsrunder i og finalen (søndag). Etter innledningsspillet summeres resultatene og de 4 best plasserte var kvalifisert for finalespill (turneringspoeng 12,5-7,5-3,75-1,25 i finalen). Alt i alt var 18 spillere innom i kvalifiseringsrundene, men bare de to best plasserte hadde anledning/var interessert i å spille finale. To erstattere ble hentet inn. Disse ble plassert på resultatlista på grunnlag av poeng i finalen.

‘Bridge-Agricola’ hos Unni Mikkelsen på Karlsrud (Oslo), søndag 7. april fra kl. 11. Tre spill hvorav de to første hadde ‘bridge-draft‘ og det siste var et finalespill. Antallet deltakere var begrenset til 12 og turneringen ble raskt fulltegnet. De fleste syntes nok det var interessant å prøve noe nytt, men det er usikkert når vi gjør dette igjen!

Agricola-turnering til havs 2019 (på Kielferga), lørdag 15. og søndag 16. mars, med 16 deltakere. Turneringsoppsett: 6 spill med tilfeldig bordplassering slik at alle møtte alle andre en gang + finalebord. Tre spill lørdag og tre spill søndag. Vinneren denne gangen ble Oddbjørn Nødland.

Agricola 2-i-1 vinterturnering i Botanisk museum(Lids hus), på Tøyen i Oslo. Siden NM-deltakerne var enige om at det er for lenge å vente over fire måneder til neste Agricola-begivenhet (’til havs’-turneringen’ i mars), blir det ny turnering i januar! En god del synes det blir litt ‘heavy’ med 6 spill over to dager, og det er alltid noen som bare kan spille én dag. Derfor forsøker vi denne gangen en ny vri på ‘random-turneringskonseptet’ vårt (reglene for turneringsoppsett er beskrevet her), hvor vi forsøker å tilfredsstille alle ønsker. Det innebærer at de tre spillene på lørdag utgjør en mini-turnering i den store turneringen (6 spill med finale, samme turneringsoppsett som i NM). Som i NM, blir det lørdag 3 spill der ingen møter samme spiller to ganger, og der vi bruker rankinglista til å forsøke å balansere motstanden (dvs. sørge for at alle spillere møter hele spekteret av motstandere). Lørdag etter 3. spill må alle ta endelig beslutning om de ønsker å være med til søndagens spill. Vi fyller opp bordene fra toppen av resultatlista etter 1. dag, og dersom antallet som vil være med videre ikke går opp i 4, fyller vi på med ‘reserver’ (spillere som ikke har vært med lørdag, men som har lyst og anledning til å spille Agricola). Er det ‘reserver’ nok til å fylle flere bord, så gjør vi det. Disse ‘reservene’ teller ikke med i 2-dagersturneringen, men får spille 3 spill og får være med på moroa helt til slutt (det viktigste er jo å få komme sammen og spille, er det ikke?) Bordsammensetningen i de to første spillene søndag blir randomisert, som lørdag, om mulig slik at ingen spiller møter en spiller vedkommende allerede har møtt. Når du melder deg på til turneringen, innebærer det at du i hvert fall spiller 3 spill lørdag. Du trenger ikke bestemme deg for om du vil spille søndag før lørdag ettermiddag.

NM i Agricola 2018 gikk av stabelen helga 3-4. november, i Botanisk hage . Turneringsoppsettet fulgte reglene som er beskrevet i det generelle turneringsoppsettet (se her), og gå over 6 spill; tre spill lørdag og tre spill søndag med samme turneringsoppsett som på vinterturneringen 2017/18, Kielfergeturneringen 2018 og Ettersommerturneringen 2018 (5 runder tilfeldig bordplassering + finale).

Agricola ettersommerturnering 2018 over to dager, lørdag 18. og søndag 19. august, i Botanisk museum, som ligger i hage (Naturhistorisk museum) på Tøyen i Oslo (samme sted som vinterturneringen). Vi spilte 6 spill; tre på lørdag og tre på søndag, med turneringskonseptet som ble brukt på vinterturneringen og på turneringen til havs: 5 runder med tilfeldig bordplassering (men slik at hver spiller ikke møter samme spiller flere ganger enn nødvendig) og 1 finalerunde.

Agricola på ARCON 34 (23 og 24. juni 2018), på Kongshavn skole i Oslo. To spill dag 1 (lørdag 23., kl. 10-15); 16 spillere. Etter disse spillene var det mulighet til å trekke seg. Dag 2 (søndag 24., kl. 13-18) var det først en mellomrunde for alle 8 som hadde lyst til å være med videre. Siste spill var et reint finalespill.  Turneringsopplegget fulgte de generelle reglene for Agricola-turneringer som er beskrevet her, med følgende oppsett for hver av de fire rundene:

Spill 1: Tilfeldig med seeding (basert på ELO-ranking), dvs. slik at alle bordene vil inneholde en miks av spillere med ulik erfaring og nivå.

Spill 2: Fast med seeding, dvs. som spill 1 men slik at alle møter spillere de ikke møtte i Spill 1.

Spill 3: Plasseringsbasert, jevn, dvs. slik at alle bordene er satt sammen av spillere med samme plass-siffer-sum etter 2 spill.  Med 8 spillere vil plasserte nr. 1, 3, 6 og 8 (sum = 18) spille på bord 1 og plasserte nr. 2,4,5 og 7 (sum = 18) spille på bord 2 (og tilsvarende dersom det blir 3, 4 eller flere bord)

Spill 4: Finalespill, der de fire best plasserte etter 3 spill spiller om plassene fra 1 til 4, etc.

Bernt Ivar Nødland vant (igjen), fulgt av Bjørn Andre Kildalen og Mikkel Brekke.

Agricola-turnering til havs 2018 (på Kielferga). Vi gjentok suksessen fra 2016 og 2017 og dro på en ny tur med Kielferga fra Oslo (ColorLine-terminalen på Filipstadkaia) lørdag 17. mars (utreise kl. 11, oppmøte kl. 10:15) – mandag 19. (tilbake kl. 7) mars 2018. Turneringen ble fulltegnet med 20 spillere 11. februar.

Vi spilte 6 spill, 3 på lørdag og 3 på søndag, med samme turneringsoppsett som i vinterturneringen: 5 innledende spill med tilfeldig allokering til bordene, men slik at ingen møter samme spiller to ganger, og et finalespill.

Vinner ble, ikke overraskende, Bernt Ivar Nødland, som vant alle spillene sine (se fullstendige resultater her). Gratulerer!

Vinterturnering i Oslo lørdag 10. og søndag 11. februar i Botanisk museum, Naturhistorisk museum på Tøyen i Oslo. Turnering bestående av 6 spill; tre på lørdag og tre på søndag. Vi prøvde et nytt turneringskonsept (stemt fram under NM med klar margin): 5 runder med tilfeldig bordplassering (men slik at hver spiller ikke møter samme spiller flere ganger enn nødvendig) og 1 finalerunde. Bernt Ivar Nødland vant (igjen), gratulerer!

Agricola-miniturnering i Sarpsborggata 7 (‘Stallen’) på Bjølsen (ARES’s spillhelg) søndag 10. desember 2017. Vi spiller 3 spill med samme turneringsoppsett som for JulCon-turneringen i desember i fjor; dvs. 2 innledningsspill og ett finalespill der spillerne som er plassert som 1-4 etter 2 spill spiller om plassene 1-4, etc.

Agricola-turnering på nettspillsida Boiteajeux startet opp i november 2016, og ble avsluttet i oktober 2017. 

NM i Agricola 2017 blir avholdt på Ola Narr 1 (samme sted som i fjor) ved Carl Berners plass i Oslo, 20-22. oktober. Turneringsoppsettet vil følge reglene som er beskrevet i det generelle turneringsoppsettet (se her), og gå over 7 spill; ett spill fredag, tre spill lørdag og tre spill søndag med følgende bordplassering:

Spill 1: Tilfeldig med seeding

Spill 2-3: Plasseringbasert, jevn

Spill 4-5: Swiss

Spill 6: Avklaringsspill

Spill 7: Finalespill

Alle spillene er obligatoriske. Det er opprettet en facebook-event for turneringen, som nå er åpen for påmelding her. Husk at det er førstemann til mølla, og at påmeldingen først blir bekreftet når et nytt 4-mannsbord er fylt opp! Liste over påmeldte med bekreftelse finner du her. Resultatene finner du her.

Sommerturnering over 2 dager 2017. Turneringen ble spilt mandag 24. og tirsdag 25. juli på utestedet Pane & Vino i Trondheimsveien 37 (Oslo); begge dager med start kl. 15:30. Det ble spillt 3 spill hver av dagene, med følgende turneringsoppsett: Spill 1: Tilfeldig med seeding; Spill 2: Plasseringbasert, jevn; Spill 3-4: Swiss; Spill 5: Avklaringsspill; Spill 6: Finalespill.

Agricola-turnering på ARCON 24-25. juni 2017. Det ble spilt 5 spill; tre innledningsspill med 20 spillere på 5 bord i runde 1, 16 spillere på 4 bord i runde 2 og 8 spillere på 2 bord i runde 3. Søndag ble 2 spilt to spill på finalebordet.

Agricola-endagsturnering i Sarpsborggata 7 (‘Stallen’) på Bjølsen (ARES’s spillhelg) søndag 23. april 2017. Vi spilte 3 spill med samme turneringsoppsett som for JulCon-turneringen i desember (og innledningsspillet i NM; se her); dvs. 2 innledningsspill og ett finalespill der spillerne som er plassert som 1-4 etter 2 spill spiller om plassene 1-4, etc.

Agicolaturnering 2017 på Kielferga. Vi gjentok suksessen fra mars 2016 og dro på en ny tur med Kielferga 31. mars – 2. april 2017. Turneringen ble fulltegnet 20. desember.

Agricola-endagsturnering på Julcon 11. desember 2016. Endags Agricola-turnering (3 spill) på ARES’ julearrangement på Bjølsen (‘Stallen’, Sarpsborggata 7 i Oslo).

NM i Agricola 2016 ble arrangert helgen 12-13. november 2016 på Ola Narr 1 nær Carl Berners Plass i Oslo (se menyen). Vinneren, som var kvalifisert for deltakelse i VM 2017, ble Oddbjørn Nødland (fullstendige resultater fra NM). Informasjon om NM 2016 (oppdatert 10. november).