NM 2016

NM i Agricola arrangeres helgen 12-13. november.

Sted: Ola Narr 1 (nær Carl Berners plass).

Adkomst: Buss 20 til Helgesens gate, buss 31 eller trikk 17 til Sofienberg.

Tid: Lørdag 12. november kl. 12-20, søndag 13. november kl. 12-18.

Deltakeravgift: 0.

Premiering: Gavekort fra Outland til vinneren, ellers (mye) heder og ære. Kanskje blir vinneren belønnet med deltakelse i Agricola-VM i 2017 (vi undersøker hvor og når og kvalifiseringsregler, og håper å vite mer før NM).

Spleiselag på pizza lørdag ettermiddag mellom 2. og 3. spill (evt. også søndag).

Arrangører og kontaktpersoner (hvis du lurer på noe):

         Bjørn André Kildalen (bakildalen@Hotmail.com)
         Rune Halvorsen (rune.halvorsen@nhm.uio.no)
         David Kristensen (davidk@mesan.no)
         Oddbjørn Nødland (onoedland@hotmail.com)

Agricola er best som 4-mannsspill, og NM spilles derfor på 4-mannsbord. Vi fyller opp hele bord, så antallet spillere i innledende runder på lørdag blir derfor et tall som kan ganges med 4 (8, 12, 16, 20, 24 etc.). Førstemann til mølla-prinsippet gjelder.

To dager før NM (torsdag 10. november) er det 8 påmeldte, hvilket betyr at det blir spill på 2 bord. Vi som arrangerer NM har imidlertid fortsatt et bittelite håp om å fylle et tredje bord. Om noen av dere som ikke er påmeldt og som leser dette har lyst til å være med, er det supert. Men bordene må fylles, og derfor vil vi trenge hjelp til å fylle det 3. bordet.

Vi starter å spille når alle er på plass. Alle spiller tre spill lørdag. I første spill plasseres de mest erfarne spillerne på forskjellige bord, for å sørge for at minst én på hvert bord kan reglene godt og for å få en god miksing av spillere med ulik erfaring. I hvert spill gis turneringspoeng på grunnlag av plassering (10 poeng for 1. plass, 6 for 2. plass, 3 for 3. plass og 1  for 4. plass). Etter første dag rangeres spillerne på grunnlag av samlet antall turneringspoeng.

Det er mulig å trekke seg etter lørdagens spill. Søndag fyller vi opp så mange bord som mulig (gjerne like mange som lørdag) og det spilles to spill.

Detaljerte regler finnes i lenken under.

Regler NM-2016