Turneringer

Turneringene våre gjennomføres på varierende vis, men med utgangspunkt i et generelt oppsett som oppdateres løpende og er beskrevet her. Siste oppdatering av turneringskonseptet (klargjøring av forskjell mellom ulike varianter av Swiss-oppsett) ble gjort 27. desember 2017.

Får du ikke nok turneringsspill gjennom våre turneringer? Meeple League arrangerer løpende online-turneringer på Boiteajeux (se her for påmelding og her for mer informasjon om Meeple League).

TURNERINGER SOM ER ÅPNE FOR PÅMELDING OG PLANLAGTE TURNERINGER

Agricola-NM 2022 med stiftelsesmøte for den norske Agricola-foreningen. Det er på tide at Agricola-miljøet organiserer seg så vi blir i stand til å arrangere et offisielt NM i Agricola. Stiftelsen skjer om kvekden fredag 21. oktober 2022, kvelden før det første offisielle NM i Agricola, 22-23. oktober. Sted blir bestemt i løpet av noen uker, men sannsynligvis blir det et sted på Østlandet. Turneringen er åpen for påmelding her.

TURNERINGER SOM ER AVSLUTTET:

Agricola på Kielferga 23-25. april. Det var 16 deltakere; se resultater her.

Agricola-NM 2021. NM ble arrangert 12-14. november på Quality Olavsgaard hotell i Skedsmo. For resultatliste, se her. For mer informasjon og påmelding, se her.

Vinterturnering 2022. Pandemi og ny nedstengning ved juletider satte en effektiv stopper for planene om helgeturning 5. og 6. februar 2022. I stedet arrangerte vi ‘Agricola vinterturning (på nett) 2022‘; se informasjon og resultater her og eventens FB-side her.

Vårturnering 2021

Seinvinterturnering 2021.

Agricola vinterturnering 2021.

Agricola-NM 2020. Corona-situasjonen gjorde det umulig å arrangere NM slik vi pleier, der alle møtes i Oslo og spiller 6 spill i løpet av to dager. Etter litt diskusjon blant ‘noen av oss’, samlet vi oss om et turneringsformat som i store trekk følger oppsettet for tidligere NM. Turneringen ble beskrevet slik (lenke til turneringsoppsett og regler, lenke for påmelding):

Spillene spilles på play-agricola.com i stedet for i samme rom, og spres over en lengre periode. Påmeldingsfristen var fredag 6. november og ved fristens utløp var 4 bord fylt opp. 16 spillere deltok i årets NM.

Turneringen er åpen for alle norske spillere. Den spilles på 4-mannsbord over 5 innledende runder + finale. Antallet spillere må gå opp i et multiplum av 4, og påmelding bekreftes etter hvert som et nytt bord fylles opp.  Bordsammensetningen i de fem innledningsrundene trekkes tilfeldig. Med 16 påmeldte, vil alle spillerne møte hver av de andre spillerne en gang. Spillene i hver runde skal (dersom ikke noe annet avtales) gjennomføres i løpet av en 5-dagersperiode:

Spill 1: 10-14. november

Spill 2: 15-19. november

Spill 3: 20-24. november

Spill 4: 25-29. november

Spill 5: 30. november – 4. desember

I innledningsspillet tildeles turneringspoeng 10-6-3-1 for plassene fra 1 til 4; i finalen, der de fire beste etter innledningsspillet møtes (og tar med seg turneringspoengene fra innledningsrundene), tildeles 12,5-7,5-3,75-1,25 poeng. Finalespillet skal være avsluttet i løpet av 11. desember, slik at årets NM-vinner kåres i god tid før jul.

Ytterligere informasjon om turneringsoppsett, bordsammensetning og resultater, se her.